Vijf conclusies uit aflevering 1. De zoektocht naar geluk

Professor Lieven Annemans, verbonden aan de universiteit van Gent, gaat opzoek naar de relatie tussen geld, gezondheid en geluk. Hij definieert vijf wegen naar gelukkig zijn aan de hand van aflevering één.

Lieven doet al meer dan 20 jaar onderzoek in het domein van de gezondheidseconomie. Hij analyseert de verhalen van onze gelukzoekers en tracht zo veel te leren over wat ons geluk bepaald.

1. Verwezenlijk iets ‘groots’. (Wat je aankan)
Als men iets, niet zo evident, kan verwezenlijken, is dat ook een heel belangrijke factor in het verhogen van uw kansen om gelukkig te zijn. Een rode draad doorheen het leven van onze gelukzoekers.

2. Geven maakt gelukkiger dan krijgen
De prijsuitreiking is één van Harry’s favoriete momenten. Zeer normaal volgens professor Annemans: “Als men een beloning krijgt komt de stof dopamine vrij en dat creëert een gelukzalig gevoel. Interessanter nog is dat wie een beloning geeft vaak een nog gelukkiger gevoel heeft dan wie deze in ontvangst mag nemen.”

3. Probeer minder onzeker te zijn
Onzekerheid is een negatieve emotie en die leidt tot een verminderde kans om gelukkig te worden. Als je zelfzeker bent en meer je kansen grijpt, heb je ook meer kans om gelukkig te worden. Een levensles die Peter Van den Berghe van zijn vader leerde.

4. Een warme relatie draagt bij tot jouw geluk
Peter vertelt over zijn hechte relatie en band met Faith. “Een warme, hechte relatie met een partner is dan ook een van de belangrijkste factoren naar geluk. Zelfs mensen die agressief zijn van natuur kunnen perfect een goede relatie aangaan.” aldus Lieven Annemans

5. Verban stress uit je leven
Een laatste tip die de professor nog wil meegeven is het verbannen van stress uit je leven.

Deze vijf tips uit aflevering één zijn de basis van hun weg. De zoektocht naar geluk. 

Scroll to top
Bitnami